TGP:::20 la suta

20 % pentru talent, generozitate, pasiune
1

Redirecţionează 20% din impozitul pe profit datorat statului către Asociaţia Culturală TGP.

Nebirocratic, fără costuri, în 3 paşi simpli. Ajuţi fără să te coste nimic:
1. Descarci contractul de sponsorizare
2. Îl completezi cu datele firmei şi-l trimiţi pe adresa contact@asociatia-tgp.ro
3. Noi îl imprimăm în 2 exemplare, îl semnăm, îl ștampilăm şi îl expediem cu poşta la adresa indicată sau îl aducem personal .

Pentru orice intrebare, nu ezita să ne contactezi! Sună-ne la 0766-600828  - Gabriela Sandor - sau scrie-ne la contact@asociatia-tgp.ro.

Întrebări al căror răspuns trebuie să îl știi înainte de a redirecţiona:

Cum se calculează suma?
Suma ce poate fi redirecţionată din impozitul pe întreg anul 2016 se calculează astfel:

  • Firma îşi va estima profitul anului fiscal 2016 (plecând de la impozitul calculat pe primele 3 trimestre şi de la estimarea impozitului pe trimestrul 4) precum şi cifra de afaceri a acestui an.
  • Suma, dacă se încadrează în limitele prevăzute în codul fiscal (20% din impozitul pe profit, maxim 5‰ (la mie) din cifra de afaceri), se SCADE DIN IMPOZIT.
  • Diferenţa din impozitul datorat o va vira către bugetul de stat, la termenul prevăzut de lege.

De ce acestui tip de sponsorizare nu i se aplică impozit?
Deși este o cheltuială nedeductibilă, SPONSORIZĂRII NU I SE APLICĂ IMPOZIT 16%. SPONSORIZAREA ESTE TOTAL DEDUCTIBILĂ DIN IMPOZIT DACĂ SE ÎNCADREAZĂ ÎN LIMITELE IMPUSE DE CODUL FISCAL (să nu fie mai mare 5 ‰ (mie) din cifra de afaceri şi de 20% din impozit).

Ce repartizare are impozitul pe profit al oricărei companii?
Extras din Legea nr. 227/2015, art. 25 alin.4 lit i:
i) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:
1. valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifră de afaceri, aceasta limită se determină potrivit normelor;
2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat
Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.

Vă mulţumim!

Fisier: Prezentarea Asociaţiei Culturale TGP şi a proiectelor acesteia

Fisier: Contract de sponzorizare